Definitive Guide Yangın Kapısı için

Wiki Article

Binalarda bulunan yangın bapları ve temel kapıların cepheı silsile yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda bapsı olabileceği kadar, bir odanın dâhilindeki farklı bir oda kapısı da olur.

Projeye en akla yatkın Yangın Bapsı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek hariçarı muhik rahatlıkla oluşturulan ve kalabalık grupların sağlamlıklı bir şekilde binaları ayrılma etmesini sağlayıcı yangın kapıları Çıkış yahut Exit şeklinde belirtilmektedir.

Yöntem odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın kapısıdır, yangın dayanımının huzurı saf otomasyon sistemlerine reva aksesuarlarla donatılmıştır. Yöntem odası yangın bapları camlı mümkün.

Yangın bapsı menteşesi kanat ile sandık beyninde açılıp kapanmayı falsosuz esenlayacak şekilde takılması gereken parderi.

Yangın kapıları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapkaloriın maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine sargılı olarak değişmiş olur.

Yangın kapısı kolu ivedili durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın bapsı aksesuarıdır. Panik par olarak da malum bu kollar olağan kapı kolu gibi olabilir.

Yangın merdiveni kapılarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin haricen bâtıneriye kolaylıkla girebilmesini sağlayacak şekilde üretimi olmalıdır.

Bu sebeple çatı zarfında herhangi bir yangın riskine karşı yapım edilen yangın merdivenlerinde mevcut özel üretim baplar, yapı ile dış mekanı ciddi şekilde birbirinden ayırmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden meydana getirilen tahliyelerde yangının Yangın Çıkış Kapısı emin alana geçişini önler. Daha detaylı ele tuzakındığında yangın bapsı özellikleri arasında;

Montaj: Yangın kapısı, düz şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın takkadak etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, uzman bir grup aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, iki kapı kanadından oluşur ve elan geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı erdemli direnç gösterirler ve yangının öbür alanlara yayılmasını önlemek bâtınin tasarlanmıştır.

Montaj ve Hizmet: Yangın kapısının sağlıklı şekilde monte edilmesi ve muntazam olarak bakımının yapılması önemlidir.

Yangın kapıları binadaki insanoğluın yangın esnasında dumandan yahut ateşten etkilenmeden hariçya çıkabilmelerini sağlayıcı yangına dayanıklı baplardır.

Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı bir malzemeden kuruluşlmalıdır. Bapnın yanma süresi en az 30 an olmalıdır.

Ancak genelde kullanılan biçimi aşağı gerçek itilen ve kolayca açılmasını sağlayıcı ürkü şube şeklindedir. Ciddi durumlarda kullanılacağı dâhilin oldukça nöbetlevsel şekilde uhde yapmalıdır.

Report this wiki page